Torras i Bages, 4 - 08290 Cerdanyola del Vallès (BCN) - T. 93 586 31 13
consulta@ladentista.com
ortodoncia.jpg

Ortodoncia

L'ortodòncia és la part de l'odontologia que es dedica a la correcció de la posició de les dents per a assolir un correcte alineament, afavorint la funció de mastegar i la millora estètica. La seva tasca inclou l'estudi, prevenció, diagnòstic i tractament de les anomalies de forma, posició, relació i funció de les estructures dentomaxil·lofacials, amb l'objectiu de mantenir-les en un estat òptim, mitjantçant l'ús i control de diferents tipus de forces.

Actualment, els tractaments d'ortodòncia són tant habituals entre els infants com en els  adults de totes les edats, encara que un descobriment precoç d'una alteració facilita el tractament a aplicar. Per això, és recomenable revisar els infants a partir dels 4 anys per poder descartar, detectar o prevenir possibles alteracions.

Els tractaments d'ortodòncia abasten des de tècniques tradicionals, com l'ortodòncia mitjantçant  brackets, a tractaments més novedosos, com l'aplicació de fèrules transparents que el pacient pot treure's per a rentar-se les dents o menjar i que fan possible l'aplicació d'un tractament que resulta pràcticament invisible.