Torras i Bages, 4 - 08290 Cerdanyola del Vallès (BCN) - T. 93 586 31 13
consulta@ladentista.com
odontopediatria.jpg

Odontopediatria

Especialitat de l'odontologia que s'encarrega del diagnòstic i tractament de les diverses patologies orals en els nens, considerant aquests com un pacient de  tractament individual dins de l'odontologia. L'odontopediatra és l'especialista que tracta el pacient.

S'encarrega de la detecció de possibles alteracions en la posició de les dents, per enviar-lo a l'ortodoncista, i de realitzar un tractament restaurador en cas que sigui necessari. Principalment, el tractament de restauració consisteix en tractar traumatismes, usar segelladors per a obturar lleument els solcs i fissures de les peces dentals sense gairebé treure material dental per a evitar possibles càries, i en tractar les càries produïdes i les seves conseqüències.

La principal direrència a l'hora de tractar una càries en l'odontologia habitual i  l'odontopediatria consisteix en la presència de les dents temporals o de llet en els nens. Aquest fet  provoca que el tractament sigui diferent, de manera que les lesions la dentició de llet es tracten de mode més agressiu que les de la dentició permanent per evitar que un tractament insuficient en una peça de llet tingui una repercussió negativa en la posterior peça permanent.