Torras i Bages, 4 - 08290 Cerdanyola del Vallès (BCN) - T. 93 586 31 13
consulta@ladentista.com
perio.jpg

La periodòncia tracta les malalties que afecten a les genives i als teixits de suport de les dents.

Quines són les malalties més freqüents i què les causa?

Les malalties més freqüents de les genives són la gingivitis i la periodontitis. La gingivitis és una inflamacio de la geniva sense afectació dels teixits de suport dentari, produïts per l’acumulació de placa bacteriana. En alguns pacients, la gingivitis no tractada pot evolucionar a una periodontitis, en la qual hi ha una afectació progressiva dels teixits que es troben al voltant de les arrels dentàries, que pot acabar causant una pèrdua dentària. Els bacteris causants de la malaltia entren sota la geniva, creant bosses periodontals que són inaccessibles per a la higiene que pot efectuar el pacient.

Quins símptomes hi pot haver?

Moltes vegades, les persones que tenen malalties gingivals no tenen dolor, ni tansols molèsties. De vegades hi pot haver sagnat espontàniament o en raspallar-se les dents, canvi de color (genives més vermelles o blavoses), augment de la sensibilitat al fred, sensació de dents llargues, espai entre les dents, canvi de posició de les dents, mobilitat dental i mal alè.

Com es diagnostiquen?

Un exàmen clínic indolor ens permet fer el diagnòstic de les malalties periodontals. La realització de proves complementàries, com radiografies, exàmens microbiològics i genètics, acaba de donar la informació necessària per poder establir un pla de tractament individual i eficaç per cada pacient.

Quina finalitat té el tractament?

Pretén frenar la pérdua de suport de les estructures del voltant de la dent, que la subjecten. En algunes ocasions, és possible realitzar tècniques regeneratives. En qualsevol cas, per mantenir els resultats del tractament inicial, és indispensable seguir un programa de manteniment periòdic que inclogui una bona higiene bucal diaria, juntament amb visites a la clínica a intervals d’entre 4 i 6 mesos.
La periodòncia també s’ocupa de corregir alteracions estètiques gingivals, per donar harmonia al somriure que pateixi afeccions com les assimetries gingivals, retraccions, etc